Online Randevu

Türkiye'de Tüp Mide Ameliyatı: Maliyetler, İncelemeler, Artıları ve Eksileri

Türkiye'de Tüp Mide Ameliyatı: Maliyetler, İncelemeler, Artıları ve Eksileri

Obezite tüm dünyada her geçen gün artan sağlık sorunları arasında yer alır. Gelişen teknoloji ile birlikte hareketsiz bir yaşam ve sağlıksız beslenme obezitenin en önemli sebepleridir. Obezite beraberinde pek çok sağlık sorununa neden olduğu için geç kalınmadan tedavisi yapılmalıdır. Tüp mide ameliyatı, günümüzde obezite tedavisinde tüm dünyada en çok tercih edilen yöntemdir.

 

Türkiye’de Tüp Mide Ameliyatı Nasıl Yapılır?

 

Tüp mide ameliyatı, cerrahi yöntemler ile midenin bir kısmının çıkarılarak tüp şekline getirilmesidir. Tüp mide ameliyatları laparoskopik ya da endoskopik olarak gerçekleştirilebilir. Endoskopik yöntem şimdilik deneysel aşamadadır ve başarı yüzdesi laparoskopik yönteme göre daha düşüktür. Türkiye’de tüp mide ameliyatı çoğunlukla 4-5 adet 5-10mm uzunluğunda mini kesi yapılarak laparoskopik olarak yapılır. Bu kesilerden midenin antrum kısmından başlanarak fundusa kadar tüm büyük kurvatur kısmı, yani midenin %70-75 kadarı stapler adı verilen otomatik dikiş atma ve kesme işlemleri yapan özelleşmiş cihazlar yardımı ile çıkarılır. Böylece mide bir tüp gibi şekil alarak hacmi 80-100 ml olacak şekilde küçülmüş olur. Türkiye’de tüp mide ameliyatı başarılı cerrahlar tarafından kaliteli kliniklerde ve uluslararası standartlarda malzemeler kullanılarak gerçekleştirilir.

 

Türkiye’de Tüp Mide Ameliyatı Avantajları Nelerdir?

 

Türkiye’de tüp mide ameliyatı, benzer yöntemle ve ekipmanlarla gerçekleştirilen diğer ülkelere göre çok daha fazla tercih edilir. Bunun sebebi insanların tercih yaparken baktıkları pek çok avantaja sahip olmasıdır. Türkiye’de tüp mide ameliyatının avantajları şöyle sıralanabilir:

 

  • Türkiye’de tüp mide ameliyatı gerçekleştiren pek çok klinik bulunduğu için sıra bekleme sorunu yoktur.
  • Benzer yöntemle ve gelişmiş ekipmanlarla aynı şekilde operasyon gerçekleştirilen diğer ülkelere göre (ABD, İngiltere vb.) fiyat olarak uygundur.
  • Türkiye’de sağlık turizmi gelişmiş olduğu için rahat ve konforlu yerlerde uygun fiyata konaklama imkanı mevcuttur.
  • Yüksek kalitede, gelişmiş teknolojik ekipmanlara sahip, hasta memnuniyetine önem veren klinikler ve hastaneler mevcuttur.
  • Alanında başarılı, dünyaca tanınan pek çok Türk doktor olması ve hastalar bu doktorlarla kolay iletişim halinde olabilmektedir. Bu standartlarda çalışan cerrahlar, obezite ile ilişkili diğer branşlardaki hekimlerle ve sağlık peroneli ile bir ekip halinde çalışmaktadır.
  • Yurt dışında gelen hasta ve hasta yakınları için rahat edebilecekleri Türk kaplıcaları, hamamları ve termal tesislerin bulunması hastaların konforunu artırmaktadır.
  • Operasyon öncesinde ve sonrasında tıbbi bakımın hassas bir şekilde gerçekleştirilmesi hastalar güven vermektedir.
  • Operasyon sonrası gerekli muayene ve tetkikler yapılarak hasta durumunun değerlendirilmesi ve sonrasında ülkesine döndüğünde takip edeceği süreç hakkında bilgilendirilmesi hastaların kaygılarını azaltmakadır.

 

Türkiye’de Tüp Mide Ameliyatı Dezavantajları Nelerdir?

 

Türkiye’de tüp mide ameliyatı olmanın pek çok avantajı olsa da bazı dezavantajları da yok değildir. Türkiye’de tüp mide ameliyatının dezavantajları şöyle sıralanabilir:

 

  • Dil Bilmemek: Türkçe bilmemek sağlık personelleriyle veya sokaktaki insanlarla ve esnaflarla iletişim kurmakta zorluk yaşanabilir. Ama artık klinik çalışanları arasında yabancı dil bilen kişiler olduğu için bu durum tedavi sürecinde bir zorluk oluşturmaz. Günlük hayatta ise eğer ihtiyaç duyarsanız bir tercümandan yardım alabilirsiniz.
  • Yaşanılan Yere Olan Uzaklık: Türkiye’ye mesafesi çok yakın veya uzak çeşitli ülkelerden tüp mide ameliyatı için birçok hasta ülkemizi tercih etmektedir. Hastalarfın yaşadığı yerden uzak bir yerde tedavi olması birçok hazırlık gerektirir. İhtiyaç duyulacak eşyaların alınması, kalınacak yer ayarlanması ve yanınızda bir refakatçi bulunması bunlara birer örnektir. Türkiye’de sağlık turizmi gelişmiş olduğu için, genellikle konaklama yerini işlemin yapılacağı klinik ayarlar.
  • Sağlık Ekibi ile İletişim: Operasyon zamanında, öncesinde ve sonrasında sağlık ekibi ile çeşitli kontroller ve değerlendirmeler yapmak gerekir. Mesafe uzak olunca sık bir şekilde gelip gitmek zorluk oluşturur. Bu sebeple iletişim kurmak için online yollar geliştirilmiştir. Böylece operasyon öncesinde ve sonrasında aklınıza takılanları veya bilmeniz gerekenleri doktorunuzla iletişim kurup öğrenebilirsiniz.
  • Başarılı Doktorun Tespiti: Tanımadığınız bir ülkede tanımadığınız bir doktora ameliyat olmaya karar verme sürecinde tereddütler oluşturabilir. Ama Türkiye’de çalışan, işinde başarılı, dünyaca ünlü doktorların bilgilerine internette araştırma yaparak ulaşabilirsiniz. Doktorunuzu ve çalışma şartlarını tanıyarak tercihinizi yapabilirsiniz. İşlemin yapılacağı kliniğe karar verilirken takip ve tedavi sürecinde yanınızda yer alacak olan cerrah ile birlikte diyetisyen, psikolog ve diğer yardımcı personeli araştırabilirsiniz.

diğer blog yazıları

blog
Mide Tüpü Nedir ?
Mide Tüpü Nedir ?

Obezite tüm dünyada her geçen gün artan sağlık sorunları arasında yer alır.

Detaylar
Gastrik Bypass Ameliyatı Nedir ?
Gastrik Bypass Ameliyatı Nedir ?

Gastrik bypass operasyonu, diyetle kilo veremeyen ve ağır derecede obez bireylere ve uygun tip 2 diyabet hastalarına uygulanır.

Detaylar
Zayıflama Ameliyatı Maliyeti
Zayıflama Ameliyatı Maliyeti

Fazla kilolu olmak obezite ameliyatı olmak için yeterli bir sebep değildir.

Detaylar

iletişim

iletişim

İletişim Formu

Tüm soru, görüş ve önerileriniz için aşağıdaki
form aracılığı ile bize ulaşabilirsiniz.

Adınız Soyadınız
E-posta Adresiniz
Telefon Numaranız
Mesajınız

iletişim

iletişim
Adres

Hoşnudiye Mh. 732. Sokak No:46,
Noora Plaza A Blok Kat:1/D:1,
Eskişehir (Vatan Bilgisayar Üstü)

TELEFON

0552 200 59 69

+90 507 350 07 26 (EN)

BİZE ULAŞIN

Sosyal medya kanallarımızdan bize ulaşabilir,
yeniliklerden haberdar olabilirsiniz.