Online Randevu

Türkiye’de Mide Botoksu

Türkiye’de Mide Botoksu

Türkiye’de Mide botoksu, isteyen herkese uygulanabiliyor olsa da çoğunlukla kilo vermede güçlük yaşayan obez veya fazla kilolu gruplarda tercih edilir. Mide botoksunun amacı mide hareketlerini azaltarak kişide iştah kontrolü sağlayabilmektir. Mide botoksu işleminden sonra bir diyet planı uygulanarak hastanın ağırlık kaybı sürecine destek olunur. Mide botoksun etkisi 4-6 ay kadar sürer. Bu süreç sırasında hastanın yeme alışkanlıklarında da değişikler hedeflenir. Hastaların yarısından fazlasında genelde tek bir prosedür uygulanması yeterli olurken tekrar iştah artışı yaşayan hastalar da görülebilir. Bu hastalara 2. ve gerekli olduğu durumda da 3. pekiştirme uygulamaları yapılabilir. Dünyada 15 yıldır uygulanan mide botoksu endoskopik yöntemle olarak uygulanır, dolayısıyla bir ameliyat değildir.

 

Eskişehir’de Mide Botoksu Ameliyatı Süreci

 

Mide botoksu ameliyatı için ilk olarak hasta anestezi yardımıyla uyutulur. Daha sonra endoskopi yöntemi ile hastanın mide kas duvarına kilosuna göre ayarlanan miktarda Botulinum A toksini enjekte edilmesi ile gerçekleştirilir. İşlem sürecinde herhangi bir kesi yoktur. Bu nedenle işlem sonrasında kesiden kaynaklı ağrılar oluşmaz. İşlem yaklaşık 15-20 dakika arasında değişen bir süreye sahiptir. İşlem gerçekleştirildikten 1-2 saat içinde gündelik hayatınıza dönebilirsiniz. Bu işlemde amaç mide kaslarının çalışmasını sınırlamaktır. Normalde karbonhidratların mideyi terk etmesi 2-4 saat sürer. Ancak mide botoksu uygulamasından sonra mide boşalma süresi 12 saate kadar uzayabilir. Sindirim sürecini yavaşlatması sayesinde tokluk süresini uzatan bir kilo verme tedavisidir. Ameliyat süreci hakkında daha detaylı bilgi için Eskişehir Mavi Klinik web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

 

Türkiye'de Mide Botoksu

 

Türkiye’de mide botoksu oldukça yaygın yapılan bir işlemdir. Her ne kadar büyük bir operasyon olmasa da yine de sağlığın tehlikeye atılmaması için işlemi yaptırılacak kurum iyi seçilmelidir. Klinik Mavi, obezite ve diyabet cerrahisine odaklanmış bir kurumdur. Obezite ameliyatlarında bilinen uzman doktorları ile her zaman hizmetinizdedir. Mide botoksu ile daha detaylı bilgiler için bizimle online ön randevu oluşturarak iletişime geçebilirsiniz.

 

Mide Botoksu Kimlere Uygulanır?

 

Mide botoksu kilo verme sürecinde olan herkese uygulanabilir. Obez, kilolu, defalarca kilo vermeye çalışmış ancak başarılı olamamış kişiler özellikle mide botoksu için uygun kişilerdir. Bir ameliyat olmaması nedeniyle ameliyat korkusu yaşayan kişiler için de özellikle önerilir.

 

Türkiye’de Mide Botoksu Fiyatları

 

Mide botoksu fiyatları yıllara göre değişiklik göstermektedir. En güncel mide botoksu fiyatları hakkında bilgi sahibi olmak için bizimle Klinik Mavi adresimiz üzerinden iletişime geçebilirsiniz.

diğer blog yazıları

blog
Mide Tüpü Nedir ?
Mide Tüpü Nedir ?

Obezite tüm dünyada her geçen gün artan sağlık sorunları arasında yer alır.

Detaylar
Gastrik Bypass Ameliyatı Nedir ?
Gastrik Bypass Ameliyatı Nedir ?

Gastrik bypass operasyonu, diyetle kilo veremeyen ve ağır derecede obez bireylere ve uygun tip 2 diyabet hastalarına uygulanır.

Detaylar
Zayıflama Ameliyatı Maliyeti
Zayıflama Ameliyatı Maliyeti

Fazla kilolu olmak obezite ameliyatı olmak için yeterli bir sebep değildir.

Detaylar

iletişim

iletişim

İletişim Formu

Tüm soru, görüş ve önerileriniz için aşağıdaki
form aracılığı ile bize ulaşabilirsiniz.

Adınız Soyadınız
E-posta Adresiniz
Telefon Numaranız
Mesajınız

iletişim

iletişim
Adres

Hoşnudiye Mh. 732. Sokak No:46,
Noora Plaza A Blok Kat:1/D:1,
Eskişehir (Vatan Bilgisayar Üstü)

TELEFON

0552 200 59 69

+90 507 350 07 26 (EN)

BİZE ULAŞIN

Sosyal medya kanallarımızdan bize ulaşabilir,
yeniliklerden haberdar olabilirsiniz.