Online Randevu

Mide Botoksu için Aranan Şartlar ve Mide Botoksu Fiyatı

Mide Botoksu için Aranan Şartlar ve Mide Botoksu Fiyatı

Mide Botoksu Nedir?

 

Eskişehir Mide botoksu fazla kilolu ya da diyet yapamayan obezite hastalarına uygulanan cerrahi yöntemlerden biridir. Endoskopi yoluyla hasta uyutularak mide kas duvarına, hastanın ağırlığına göre Botulinum adı verilen toksin enjekte edilir. Botulinum toksini, sinir uçlarından asetilkolin salınımını durdurur ve midenin kasılmasını engeller. Bağırsağa yakın yere enjekte edildiği için midenin boşalmasında gecikme ve erken tokluk hissi sağlar. Ayrıca botoks işlemi midenin üst bölgelerine yapılırsa, açlık hormonunun (Ghrelin) azalmasını sağlayarak kilo kaybına sebep olur.

 

Eskişehir’de, Mide botoksu sonucu mide hareketleri azalır, kişinin iştahında belirgin azalmalar görülür. Hem operasyon sonrası beslenme şartlarından dolayı hem de iştah azalacağı için gıda alımı kısıtlanır. Bu sayede kişi kilo vermeye başlar. Etki süresi 4-6 ay kadardır. Kişinin durumuna göre 2 veya 3. uygulamalar da gerekli görülerek yapılabilir.

 

Mide botoksunda genellikle ağır yan etkiler görülmez. Bazı hastalarda mide bulantısı, şişkinlik gibi problemler yaşanabilir ancak doğru ve mideyi yormayacak bir beslenme programıyla bu semptomlar düzelir. Mide botoksu kolay ve kısa sürede uygulanabilen bir yöntemdir. Daha hızlı ve etkili sonuçlar almak için elverişlidir aynı zamanda geri dönüşümlüdür. Cerrahi operasyonlara göre riski oldukça azdır.

 

Mide Botoksu için Aranan Şartlar

 

Mide botoksu botulinum toksinine alerjisi olan ve kas-sinir sistemi hastalıkları olan kişilere uygulanmamalıdır. Mide ve bağırsak rahatsızlıkları, özellikle de on iki parmak bağırsağı hastalıkları tedavi edilmeden bu işlem yapılmamalıdır.

 

Mide Botoksu Kimlere Uygulanır ?

 

Mide botoksunun uygulanabilmesi için hastanın beden kitle indeksinin (BKİ) 40’ın altında olması gerekir.

Beden Kitle İndeksi’nin 25-37 arasında olması genelde idealdir.

Ağır cerrahi operasyon istemeyen kişiler ve ameliyat gibi operasyonları engelleyen hastalıklara sahip olanlar için mide botoksu tercih edilebilecek bir yöntemdir.

 

Eskişehir Mide Botoksu Fiyatları

 

Mide botoksu fiyatı diğer cerrahi operasyonlara göre daha uygundur. Bu uygulamayı yapan klinik ve hekimlerin uzmanlığı, kullanılan ampul sayısı ve mide botoksu fiyatlarını belirler. Mide botoksu fiyatları için klinikle ya da doktorunuzla iletişime geçerek operasyon ve ücretler hakkında bilgi alabilirsiniz.

diğer blog yazıları

blog
Mide Tüpü Nedir ?
Mide Tüpü Nedir ?

Obezite tüm dünyada her geçen gün artan sağlık sorunları arasında yer alır.

Detaylar
Gastrik Bypass Ameliyatı Nedir ?
Gastrik Bypass Ameliyatı Nedir ?

Gastrik bypass operasyonu, diyetle kilo veremeyen ve ağır derecede obez bireylere ve uygun tip 2 diyabet hastalarına uygulanır.

Detaylar
Zayıflama Ameliyatı Maliyeti
Zayıflama Ameliyatı Maliyeti

Fazla kilolu olmak obezite ameliyatı olmak için yeterli bir sebep değildir.

Detaylar

iletişim

iletişim

İletişim Formu

Tüm soru, görüş ve önerileriniz için aşağıdaki
form aracılığı ile bize ulaşabilirsiniz.

Adınız Soyadınız
E-posta Adresiniz
Telefon Numaranız
Mesajınız

iletişim

iletişim
Adres

Hoşnudiye Mh. 732. Sokak No:46,
Noora Plaza A Blok Kat:1/D:1,
Eskişehir (Vatan Bilgisayar Üstü)

TELEFON

0552 200 59 69

+90 507 350 07 26 (EN)

BİZE ULAŞIN

Sosyal medya kanallarımızdan bize ulaşabilir,
yeniliklerden haberdar olabilirsiniz.