Online Randevu

Eskişehir, Obezite Ameliyatı (Obezite Cerrahisi)

Eskişehir, Obezite Ameliyatı (Obezite Cerrahisi)

Eskişehir’de Obezite cerrahisi, egzersiz ve diyet programları ile sağlıklı kilosuna kavuşamayan, kronik hastalıkları bulunan ve obezite derecesi olarak en az “morbid obez” tanımına dahil olan hastalara uygulanan bir operasyondur.

Fazla kilolu olmak obezite ameliyatı olmak için yeterli bir sebep değildir. Bu operasyona uygun olup olmadığınızı belirlemek için vücut ağırlığına değil, VKİ (vücut kitle endeksi) değerinize bakılır. Kilonuzun boyunuzun karesine oranı ( kg/m2) olarak ifade edilen bu değer 40 - 49.9 aralığında ise “morbid obez”, 50 ve üstünde ise “süper obez” tanımına uyuyorsunuz demektir. Obezite cerrahisi bazı durumlarda VKİ daha düşük olan hastalara da uygulanabilir. Bunun için hastada bulunan ek hastalıklar göz önünde bulundurulur. Tip 2 diyabet, trigliserit, uyku apnesi, hipertansiyon, karaciğer yağlanması, hipoventilasyon ve kalp hastalıkları olan ve VKİ değeri 35 - 40 aralığındaki kişilere sağlık açısından gerekli görüldüğünde obezite cerrahisi uygulanabilir. VKİ 30 - 35 aralığında ise tip 2 diyabet durumu değerlendirilerek ilgili hekimin gerekli görmesi durumunda obezite ameliyatı uygulanabilir. Daha düşük VKİ değerine sahip olan, birkaç kilo fazlası olan kişiler sağlıklı beslenme, egzersiz ve daha basit medikal çözümlere yönlendirilebilir. Obezite cerrahisi için yaş aralığı da önem taşır. Ergenliğini tamamlamış bireylere uygulanabilen obezite ameliyatları yaklaşık olarak 14 - 70 yaş aralığındaki kişilere obezite tedavisi için uygulanabilir.

 

Obezite Ameliyatı Çeşitleri

 

Obezite ameliyatı için temel olarak iki farklı yöntemin uygulanması söz konusudur. Bunlardan birisi tüp mide diğeri ise by-pass ameliyatlarıdır. Tüp mide operasyonunda mide hacmi küçültülürken by-pass işlemleri ile hem mide hacmi hem de bağırsakların emilim düzeyine müdahalede bulunulur. Detaylı olarak obezite ameliyatı çeşitleri şu şekilde sıralanır:

 

  • Tüp mide ameliyatı
  • Laporoskopik Gastrit Bypass
  • Duodenal Switch
  • Biliopankreatik Saptırma

 

Tüp mide yönteminde midenin hacmi küçültülür. Bu sayede hastanın daha az besinle doyması ve porsiyonlarını küçülterek zayıflaması sağlanır. By-pass işlemlerinde ise mide ile birlikte ince bağırsak da işlem görür. Laporoskopik Gastrit Bypass işleminde midenin yemek borusuna yakın olan ufak bir bölümü haricindeki kısmı alınarak mide küçültülür. İnce bağırsak, oluşturulan bu yeni mideye dikilerek hem mide hacminin azaltılması hem de bağırsakların belli bir bölümünün devre dışı bırakılması, dolayısıyla da emilimin azalması sağlanır. Özellikle sürekli insülin kullanan diyabet hastalarının zayıflamasını sağlamak için tercih edilebilen bir yöntemdir. Duodenal Switch yöntemi de laporoskopik gastrit bypass ile benzerlik gösterir. Bu işlemde vücutta bırakılan mide bölümü kol şeklindedir. Biliopankreatik saptırma, komplikasyon olasılığı daha yüksek olduğu için tüp mide yöntemiyle kıyaslandığında daha az tercih edilir. Midenin bir bölümünün çıkarılması ile gerçekleştirilir.

 

Eskişehir’de Obezite Ameliyatı Fiyatları

 

Obezite ameliyatı fiyatları, hastanın sağlık durumu, VKİ değeri, tercih edilecek obezite ameliyatı çeşidine göre değişkenlik gösterir. Eskişehir  Klinik Mavi, sağlığınıza ve vücut tipinize en uygun operasyon tipini profesyonel bir şekilde belirleyerek tedavi sürecini en sağlıklı, masrafsız ve etkili biçimde tamamlamanıza yardımcı olur. Eskişehir Klinik Mavi uzmanları ile obezite sorununa cerrahi çözümler bulabilirsiniz.

diğer blog yazıları

blog
Mide Tüpü Nedir ?
Mide Tüpü Nedir ?

Obezite tüm dünyada her geçen gün artan sağlık sorunları arasında yer alır.

Detaylar
Gastrik Bypass Ameliyatı Nedir ?
Gastrik Bypass Ameliyatı Nedir ?

Gastrik bypass operasyonu, diyetle kilo veremeyen ve ağır derecede obez bireylere ve uygun tip 2 diyabet hastalarına uygulanır.

Detaylar
Zayıflama Ameliyatı Maliyeti
Zayıflama Ameliyatı Maliyeti

Fazla kilolu olmak obezite ameliyatı olmak için yeterli bir sebep değildir.

Detaylar

iletişim

iletişim

İletişim Formu

Tüm soru, görüş ve önerileriniz için aşağıdaki
form aracılığı ile bize ulaşabilirsiniz.

Adınız Soyadınız
E-posta Adresiniz
Telefon Numaranız
Mesajınız

iletişim

iletişim
Adres

Gürlife Hastanesi
Obezite ve Diyabet Cerrahisi
Fevzi Çakmak Mah. Akınsel Sok. No:1
Tepebaşı Eskişehir

TELEFON

0552 200 59 69

+90 507 350 07 26 (EN)

BİZE ULAŞIN

Sosyal medya kanallarımızdan bize ulaşabilir,
yeniliklerden haberdar olabilirsiniz.