Online Randevu

Eskişehir’de Mide Balonu

Eskişehir’de Mide Balonu

Mide balonu, mideye sedasyon altında yerleştirilen ve içi sıvı ya da gaz ile doldurulan silikon bir balondur. Midenin belli bir bölümünü kaplayan bu balon sayesinde midenin iç hacmi küçültülerek hastanın daha az besinle doyması ve böylece daha az kalori alması sağlanır. Mide balonu tedavisi cerrahi bir işlem olmamakla birlikte mide ameliyatları ile kıyaslandığında çok daha basit ve hızlı bir işlemdir. Endoskopi ile mideye yerleştirilen bu balonun türüne bağlı olarak içine doldurulacak madde belirlenir. Sulu balon tercih edilmişse içine metilen mavisi rengindeki serum fizyolojik doldurulur. Tercih edilen mide balonu eğer gaz balonu ise oda havası doldurularak mideye yerleştirilir. Tedavinin gidişatına göre yaklaşık 6 ay - 1 sene aralığındaki bir sürede bu balon çıkarılır.

 

Mide Balonu Kimler İçin Uygundur?

 

Mide balonu, sağlıklı beslenme ve düzenli egzersiz programları ile kilo vermekte zorlanan aşırı kilolu ve obezite bireyler için kullanılan bir yöntemdir. Aynı zamanda cerrahi uygulamaları tercih etmeyen, metabolizma ile alakalı bazı sebeplerden ötürü ameliyat olması sakıncalı kişiler mide balonu ile kilo alımını durdurup sağlıklı ve estetik bir vücuda sahip olabilir. Sağlık açısından bazı durumlarda mide balonu uygulaması önerilmeyebilir. Gastrit, ülser, fıtık gibi önceden olmuş veya süregelen hastalıklar, ameliyat sırasında komplikasyona neden olabilecek kalp, damar ve kanama problemlerinin olması, mide balonu uygulamasının önerilmemesinin başlıca nedenleri arasında sıralanır.

 

Eskişehir Mide Balonu Fiyatları

 

Eskişehir’de Mide balonu işlemi için farklı markalara ait balonlar kullanılabilir. Mide balonu fiyatları da tercih edilen balonun türü, markası, hastanın sağlık ve VKİ durumuna bağlı olarak değişkenlik gösterebilir. Genellikle vücut kitle indeksi 30 - 40 aralığında olan bireyler için önerilen bir yöntem olup, 18 - 70 yaş aralığındaki kişilere mide balonu takılması uygundur. Balon çıkarıldıktan sonra mide eski hacmine kavuşacağından tekrar kilo alımı olmaması, hastanın kontrolündedir. Ciddi boyutta yeme bozuklukları ve kilo problemi yaşayan kişiler için mide balonu takılması tek başına yeterli olmayabilir. İşlem sonrasında hasta düzgün bir diyet ve spor programıyla vermiş olduğu kiloları koruyabilir.

Mide balonu ile mide hacminizi daraltıp kilo problemlerinize çözüm bulmak istiyorsanız Eskişehir Klinik Mavi, uzman kadrosuyla sizi bekliyor. Eskişehir’de Klinik Mavi  genel cerrahları uygulaması mide balonu ile fazla kilolarınızdan kısa sürede kolayca kurtulabilirsiniz.

diğer blog yazıları

blog
Mide Tüpü Nedir ?
Mide Tüpü Nedir ?

Obezite tüm dünyada her geçen gün artan sağlık sorunları arasında yer alır.

Detaylar
Gastrik Bypass Ameliyatı Nedir ?
Gastrik Bypass Ameliyatı Nedir ?

Gastrik bypass operasyonu, diyetle kilo veremeyen ve ağır derecede obez bireylere ve uygun tip 2 diyabet hastalarına uygulanır.

Detaylar
Zayıflama Ameliyatı Maliyeti
Zayıflama Ameliyatı Maliyeti

Fazla kilolu olmak obezite ameliyatı olmak için yeterli bir sebep değildir.

Detaylar

iletişim

iletişim

İletişim Formu

Tüm soru, görüş ve önerileriniz için aşağıdaki
form aracılığı ile bize ulaşabilirsiniz.

Adınız Soyadınız
E-posta Adresiniz
Telefon Numaranız
Mesajınız

iletişim

iletişim
Adres

Hoşnudiye Mh. 732. Sokak No:46,
Noora Plaza A Blok Kat:1/D:1,
Eskişehir (Vatan Bilgisayar Üstü)

TELEFON

0552 200 59 69

+90 507 350 07 26 (EN)

BİZE ULAŞIN

Sosyal medya kanallarımızdan bize ulaşabilir,
yeniliklerden haberdar olabilirsiniz.